Viaţa cu mască

De obicei toţi oamenii poartă o mască, o aparenţă pe care vor ei să o înşele. Cum nu sunt prea bun la asta, m-am lăsat înşelat de o persoană care a purtat o astfel de mască, o persoană care m-a făcut să îmi dau jos masca şi să mă deschid în faţa ei. La început e greu, după ce îţi dai seama că persoana respectivă încă mai poartă masca şi tu crezi că este de fapt ceea ce vrei şi ceea ce cauţi, este greu să înfrunţi realitatea. Dar este mai mult decât necesar să mergi mai departe. Cât de departe poţi.

Şi dacă totul e pierdut, atunci pierdut să fie. Să începem să ne afişăm cu alte şi alte măşti, poate tu să rămâi cu masca pe care ai purtat-o întotdeauna. Dar să ştii, aparenţele pot fi înşelătoare. Foarte înşelătoare. Fragment:

Înţelege odată că orice s-ar întâmpla, indiferent cât am greşi amândoi, o să ne iertăm unul pe celălalt şi o  să mergem mai departe împreună, o să clădim cea mai frumoasă poveste de dragoste ce a existat vreodată, o să o scriem într-un roman, şi paginile se vor pierde în negura timpului, va fi un testament scris al iubirii noastre pentru cei care încă mai cred în iubirea adevărată.

Pentru că da, iubirea adevărată există, există în tine, tu eşti unica mea iubire dragostea mea, te iubesc de nu mai pot, pentru tine aş fi în stare să las tot, să fug în lume, să nu-mi pese de nimic, pentru tine fac orice, orice! renunţ la mine pentru tine..

Şi cum se spune în fragmentul în care masca este purtată, totul se inversează. Lumea se schimbă, eu mai mult decât toţi. Răului îi poţi răspunde doar cu rău.