Şi cocoşul face ouă

Multe persoane, tineri în general îşi arată partea exterioară ca fiind una dură şi masivă. Acestă parte exterioară e doar pentru a impresiona, fie partea feminină, fie amicii sau cei din jur. Duritatea asta este promovată şi creată datorită mediului în care trăieşti. Dacă trăieşti într-o zonă unde majoritatea persoanelor sunt agresive, automat prefaţa dată trebuie să denote agresivitate pentru a supraveţui pe acel teritoriu. Mulţi tineri pierd anumite abilităţi din această cauză, obişnuindu-se cu violenţa, devin prieteni şi uită de partea care-l caracterizează.

Să fii tânăr, să ai perspective, să ai idealuri, să te gândeşti la noi orizonturi e foarte greu, optimismul joacă un rol ideal pentru a atinge aceste scopuri. Oricât de încrezător ai fi, dacă nu eşti optimist nicioadată nu vei tinde spre perfecţiune. Perfecţiunea e pragul care te exteriorizează, care te face să-ţi arăţi partea sensibilă şi să pluteşti. Să nu crezi că ai ajuns la acel stadiu, să fii perfecţionist.

Eu unul sunt optimist şi nu ambiţios, ca să fii ambiţios trebuie să atingi anumite nivele, să dovedeşti că ceea ce doreşti din adins o faci cu toată splendoarea şi cu tot ce ţine de tine.Ca sa fii optimist trebuie sa ai si rabdare, iar cum multi nu o au, atunci e foarte greu să te crezi unul. Iar ca sa fii ambitios trebuie sa existe si un gram de curaj pe langa celelalte calitati.