Ridley Scott crede că seria Alien ajuns la final. O eventuală continuare ar exclude xenomorfii

„Cred că s-a cam terminat cu bestia”, a spus cineastul, care a întărit ideea că, dacă va mai fi realizat, viitorul film al seriei va avea în centru inteligenţa artificială
Chiar dacă fanii nu au primit cu prea mult entuziasm relansarea seriei Alien – în varianta propusă de Ridley Scott, mai întâi cu Prometheus, apoi cu Alien: Covenant – cineastul a rămas totuşi dedicat intenţiei sale de a dezvolta acest univers dominat de creaturile imaginate de H.R. Giger şi declara nu demult că are în plan încă două filme ale seriei. Filmele au avut un impact foarte mare si sunt online la o calitate foarte buna pe movies123, in engleza.

El şi-a schimbat, însă, discursul – potrivit recentei sale discuţii cu TheHollywoodReporter.com – în ceea ce priveşte viitorul francizei, pe care îl priveşte cu incertitudine, şi a explicat că, în opinia sa, dacă va fi continuată, seria îşi va muta atenţia de la înfricoşătoarele creaturi, la Inteligenţa Artificială (al cărei reprezentant este androidul David).

„Lucrez la multe filme şi seriale… Sunt ca într-un foc încrucişat al proiectelor. Am considerat că este o afacere bună să reiau franciza cu Prometheus, care, de la bun început, a avut o evoluţie bună. Aşa că ne-am îndreptat spre Covenant pentru a continua ideea şi a relansa franciza Alien. Însă cred că s-a cam terminat cu bestia, din punctul meu de vedere”, a spus cineastul.

„Cred că evoluţia creaturii extratestre a cam ajuns la final, însă ce am încercat eu să fac a fost să depăşesc această limită şi să mă îndrept către o altă poveste, care să fie dominată de inteligenţele artificiale. Spre lumea pe care AI o poate crea şi conduce, odată ce ajunge pe o nouă planetă. Iată că avem o bază solidă pentru un film viitor”, a explica Scott luna trecută.

Covenant, lansat în luna mai a acestui an, a avut încasări de aproape 241 milioane de dolari, la un buget de producţie de 97 de milioane. O cifră suficientă pentru a evita un eşec la box office, însă filmul nu doar că nu a obţinut profit, dar a avut încasări mai slabe şi decât ale lui Prometheus. În consecinţă, cei de la 20th Century Fox au început să-şi reconsidere strategia legată de evoluţia şi viitorul francizei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *