Nokia Revine cu versiunea 5.4

În cazul în care alte mărci de smartphone-uri oferă procesoare relativ mai bune, acest dispozitiv Nokia vine cu un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 662 asociat cu până la 6 GB RAM.

Snapdragon 662 nu este un procesor slab. În testul nostru, smartphone-ul a funcționat foarte bine cu sarcinile de zi cu zi, cum ar fi deschiderea și închiderea aplicațiilor, navigarea prin meniuri sau multitasking.

Un procesor mai nou, totuși, ar fi oferit nu numai performanțe puțin mai bune, ci ar fi ajutat și la rezistența la viitor a telefonului. Smartphone-ul a reușit să ruleze jocuri ușoare, cum ar fi Subway Surfer, Candy Crush, Ludo King, etc. Cu toate acestea, titluri grele precum Call of Duty Mobile și Asphalt 9 Legends ne-au impus să reducem setările grafice la mediu pentru o experiență de joc mai lină.

Experiența software pe smartphone-urile Nokia a fost întotdeauna bună, datorită abordării Android. Același lucru continuă și cu smartphone-ul Nokia 5.4. Puteți număra literalmente numărul de aplicații cu care smartphone-ul este preîncărcat. Există doar 20 de aplicații și prea multe aplicații Google primare, cu excepția uneia – aplicația Telefonul meu.

Spre deosebire de alte smartphone-uri Nokia care au fost lansate de obicei cu cel mai recent sistem de operare, Nokia 5.4 vine cu Android 10 out-of-the-box. Nokia a confirmat că smartphone-ul va primi actualizarea Android 11 în viitor. Codul de deblocare zis si NckCode inca este necesar.

Calitatea audio și calitatea apelurilor sunt decente și nu am găsit nicio problemă acolo.Smartphone-ul vine cu o configurare a camerei quad-spate, care include un senzor primar de 48MP si la cameră frontală de 16MP pentru a face selfie-uri.

Aplicația camerei este simplă, cu majoritatea opțiunilor de meniu dispuse pe primul strat, permițând un acces mai bun la setări și alte opțiuni ale camerei. Vine cu mai multe moduri de fotografiere, inclusiv Noapte, Portret, Cinema, Time-lapse și Slow Motion, pe lângă modurile obișnuite Foto și Video.

Smartphone-ul vine cu o baterie de 4000 mAh. În testul nostru, smartphone-ul a reușit să reziste o zi și jumătate pe utilizări medii, care include navigarea, parcurgerea prin fluxurile sociale, vizionarea videoclipurilor și apelurilor. Nokia susține că smartphone-ul acceptă încărcare rapidă de 10W. Viteza de încărcare este Ok.

Nokia 5.4, fără îndoială, stă la înălțime pentru ceea ce este cunoscut brandul Nokia. Are o calitate solidă a construcției, o durată bună de viață a bateriei și o experiență de utilizare fără probleme.