Mirosuri placute, neplacute si pofte

Mi-au placut dintotdeauna parfumurile bune: Dior, Lancome, Nina Ricci, Helen Rubinstein, Revlon, Oscar de la Renta, Givenchy, Gucci. Un parfum bun iti face lumea mai frumoasa… Imi place parfumul de frezii si de caprifoi. De la Yves Rocher mi-a placut mult parfumul de magnolia pe care insa nu-l mai produc acum.

Aroma de cafea, de vanilie si scortisoara imi plac de asemenea. Aroma de citrice, de masline imi place foarte mult. Imi place mirosul de metropola vie, acel amestec de poluare, de caroserii incinse, de viata, de agitatie. Intotdeauna mi-au placut mirosurile din aeroporturi, in special mirosurile combinate de la Duty Free. Bogatia are un miros anume, asa cum saracia are mirosul ei.

Nu-mi place mirosul de benzina, de ceapa si de usturoi. Au fost momente in viata cand am gatit fara ceapa sau cand nu suportam mirosul de ardei kapia. Nu-mi place mirosul oamenilor care beau alcool; acestia emana un miros urat care ma deranjeaza. Normal ca nu imi place mirosul de transpiratie sau de om nespalat. Am suportat cu stoicism ani de zile mirosul de metrou, de trupuri incinse.

Nu-mi place mirosul de peste, mai ales nu-mi place sa-mi miroasa mainile a peste, deci nu-mi place sa curat peste, sa-l curete altcineva.

Am avut hepatita in ultimul an de facultate si poate de atunci am ramas cu o sensibilitate la mirosuri. Cand am fost insarcinata cu baiatul nu suportam mirosul de ceapa si kapia; atunci cand am fost insarcinata cu fata mi-a fost foarte rau in avion de la mirosul de mancare reincalzita la microunde, nu-mi mai gaseam locul in avion, imi venea sa ma salvez in aer…Atunci pofteam la frezii si salata, ciudate pofte, altceva nu ma interesa.