La tara

Venise vara. Terminasem scoala. Eram mai mic…aveam vre’o 13 ani. Abia imi lusaem si eu mobil [o sa vedeti de ce am tinut sa precizez asta] Ajung acolo la tara si pac direct ce se uita lumea pe mine. Inca faceam sport.

Eram imbracat cu un trening de la clubul unde jucam [nu zic clubu’ ca zice lumea ca ma laud aiurea dupa aia], o geanta nike, niste adidasi frumosi de vara….ce sa mai se uita toata lumea pe mine..invlusiv vecinii invidiosi de acolo….stiti cum e la tara.

Langa casa bunici mele e un bloc. Acolo la parter unu’ si’a amenajat o mica gradina. Nu avea voie sa faca asta dar a facut’o. In fata “curti” isi parca masina. In plina strada. Nici asta nu avea voie.

Intr’o zi ma jucam si eu un tenis de picior cu prietenii mei de acolo si din intamplare unul din ei a lovit masina lu’ vecinu’ ala bengos de se dadea mare si tare p’acolo.

A venit el miez si ne’a luat mingea. Ca nu ne’o mai da ca ne si bate daca vrea…..etc..

Eu de obicei am o regula. Ma respecti, te respect. Asa sunt de mic. Luam bataie de la aia mai mari ca’mi bateam joc de ei…, ma certam cu vecinii pentru simplul fapt ca ma tratau ca pe un fraier. Daca ma tratezi ca pe un fraier si eu fac la fel. Asa’s eu.

Si cum a venit vecinu’ ala bengosu’ si m’a tratat ca pe un fraier, fara sa ma cunoasca macar asa am facut si eu.

I’am zis sa’mi dea mingea sau o beleste rau de tot. El ca ma bate ca nu stiu ce. Si i’am zis sa stea doua secunde. Am scos mobilul si m’am facut ca’l sun pe tata la Bucuresti. Nu sunasem nicaieri. Faceam asa doar sa’l sperii.

Si convorbirea cu “tata” a sunat cam asa:

Eu: Ce faci tata?
Eu: Da tata am o problema cu un bulangiu aici la tara.
Eu: Da s’a luat de mine, ca ma bate ca nu stiu ce…
Eu: Ce?….trimiti maine?
Eu: Deci 2 BMW-uri negre?
Eu: 4 oameni in fiecare?
Eu: Deci 2 BMW-uri negre cu 4 oameni mari in fiecare maine la ora 9 dimineata aici.
Vecinu’ : [deja avea o fata speriata rau] Da zii ca mi’ai vorbit si tu urat…[si ii tremura vocea].
Toti prietenii mei erau pe jos de ras….radeau cu lacrimi!
Eu: Bine tata….da cred ca a auzit da nu e nimica intra peste el daca e ceva si se ascunde.
Eu: Mersi tata. Mai vorbim. papa.

Ma jur ca 2 zile nu l’am vazut sa iasa din casa….si eram copil. Stateam toata ziua acolo in fata si 2 zile nici urma de el.

Va dati seama cand a auzit tata ca s’a pisat pe el de ras. Mai urmeaza o faza tare cu vecinu’ asta care s’a intamplat dupa 1 an. Dar asta in postu’ urmator!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *