Impactul catinei asupra sanatatii

Catina poate face o multime de minuni pentru sanatate, de aceea ea ar trebui inclusa in alimentatia voastra. Catina contine o multime de elemente foarte utile organismului, printre acestea numarandu-se acizii omega-3, vitaminele B, B2, K, C si peste 60 de antioxidanti. Catina este responsabila pentru stimularea activitatii fizice, ea avand un rol esential in scaderea in greutate.

Un alt rol benefic al catinei este ca aceasta ajuta la asimilarea fierului in corp, fierul fiind un element esential in alcatuirea celulelor rosii. De asemenea, catina mai este cunoscuta si pentru faptul ca scade riscul de ateroscleroza, ea sustinand functiile hepatice ale organismului. In alimentatie se poate folosi atat uleiul macerat, cat si siropul de catina. Un alt lucru pozitiv cu privire la catina este ca aceasta are un efect protector contra cancerului.

S-a dovedit ca sucul stors din fructele de catina este util in reducerea tumorilor canceroase, fructele de catina avand o multime de antioxidanti benefici. Catina este utila si in sanatatea stomacului, ea fiind folosita in diverse cure, de asemenea, ea este foarte utila si in sustinerea sistemului imunitar, avand o cantitate foarte mare de vitamina C, chiar mai mare decat a citricelor si a maceselor, ea fiind ideala.