Haideti totusi sa mergem mai departe

Încerc de ceva vreme să tot găsesc un topic despre care să scriu ca și cum m-aș pregăti pentru școală cu o temă, în loc să scriu pur și simplu ceea ce îmi trece prin cap. Acestea fiind spuse, am sa scriu exact ceea ce mă preocupă pe mine în această perioada: facultatea.

Fiind în primul an de facultate (Litere) nu pot să nu vorbesc despre impresia creată până acum; mai pe scurt ar fi de spus doar că e super și îmi place la nebunie să fiu studentă, mai pe larg înseamnă că voi fi nevoită să intru in detalii. Sunt foarte supărată din cauză că majoritatea foștilor colegi de liceu, actuali studenți, mi-au vorbit despre facultate in termeni destul de peiorativi, lucru care contrastează cu tot ceea ce am avut eu ocazia să văd până acum. Sunt convinsă însă că nu ziceau degeaba că este dificil și multe alte lucruri, dat fiind faptul că au trecut prin mâinile mai multor profesori și prin mai multe sesiuni având mult de învățat, dar aceasta este ceea ce ne-am ales să facem dupa ce liceul s-a terminat, pentru că facultatea nu este obligatorie (lucru care trebuie să îl fi auzit de multe ori) ceea ce înseamnă că suntem dispuși la un efort mai mare și asumarea unor responsabilități.

Cu siguranță nu fac parte din categoria celor care jelesc după liceu pentru că “era mai ușor” , și nu mă sperie faptul că voi avea de învățat foarte mult. Profesorii de la cursuri, respectiv cei de la seminar sunt grozavi, au un stil aparte de a vorbi, că fie și în momentele în care nu am chef de ascultat prelegerea, efectiv prin ceea ce spun și prin modul de formulare îmi captivează atenția, (așa ceva rareori se întâmplă în liceu), chiar dacă eu îmi propun înainte de curs să dorm cu capul pe masă, iar dacă aș vrea cu adevărat să dorm la curs, asta nu ar reprezenta nici o problemă, fiecare are libertatea să facă orice dorește cât timp nu afectează buna desfășurare a cursului.

Cred totuși că lucrurile nu stau astfel la toate facultățile, îmi imaginez că nu poate fi grozav pentru toți. Eu doar vorbesc despre facultatea unde sunt eu și despre ceea ce “mi-a picat” mie anul acesta. Am să ma bucur în continuare de studenție și de toate celelalte lucruri, dar în cazul în care se vor schimba lucrurile și la mine promit să scriu și despre “dark side”.

Scris de Luciana