Cum se conduce iarna

Observ pe drumurile patriei tot mai mulți șoferi cu permis de Pitești care probabil au luat carnetul pe 100 de euro sau care nu au dat importanță noțiunilor teoretice. Iarna nu e anotimp favorabil vitezii și teribilității. Sunt câteva aspecte care trebuie să le iei în calcul.

Indepărtarea zăpezi de pe mașină. Câteodată lenea bate foamea, dar nu te porni la drum până nu ai dat de pe mașină zăpada. Pe lângă faptul că îți îngreunează condusul, dai dovadă și de neam prost și puturos.

Folosirea frânei de motor. Ce înseamnă frâna de motor? În timp ce vă deplasați, în momentul în care ridicați piciorul de pe accelerație motorul va frâna lent, din cauză compresiei cilindriilor din motor. Un alt mod de a frâna iarna, e de a schimba vitezele descrescător. De ex. : Dacă sunt în treapata a 3a cu 50 de km și trebuie să reduc, voi băga în treapa a2a, unde voi ridica ușor piciorul de pe ambreaj fară a accelera. ( în caz că trebuie să frânați mai brusc, folosiți treapa întâi urmând același procedeu).

Distanța dintre mașini. E bine că în condiții meteo nefavorabile ( ninsoare, viscol) să păstrați o distanță dublă decât cea regulamentară. Cu cât distanța e mai mare, cu atât puteți folosi mai bine frâna de motor și nu veți provoca vreun accident.

Îndepărtarea zăpăzii de la roți și curățarea ștergătoarelor. Dacă ați condus o distanță considerabilă, e bine să trageți pe drapta și să îndeprtați zăpada adunată pe semi-aripi și să curățați ștergătoarele de zăpadă/gheață.
Folosirea becurilor de ceață. Câteodată farurile sunt acoperite de zăpadă și nu mai sunt la fel de vizibile.

E bine dacă aveți în dotare proiectoare să le aprindeți și să folosiți stopul de ceață.
Acestea cred că sunt cele mai esențiale, dacă mai aveți de adăugat nu ezitați