Colegul meu, pariorul

Ca fiecare student care se respectă și stă în cămin, și eu am mai mulți colegi de cameră. Unul dintre ei vine undeva pe la începutul anului, când eu aveam singurul calculator din cameră, și-mi spune bă Răzvan, dă-mi te rog voie să verific rapid niște scoruri live. Mă uit dubios la tip, pana mea, abia începuse campionatul, și-l las. Îl văd pe omuleț că tastează ceva rapid și după câteva clipe, bifează niște chestii pe o bucată de foaie.

Aflu ceva mai târziu că omul face regulat pariuri sportive, pariind pe echipe de fotbal. Nu-i un împătimit al pariurilor, că, zice el, pariază câte 5 lei pe pariu și asta o dată pe săptămână. Câți bani îi pot ieși? Păi omulețul zice că cel mai mult a făcut vreo 300 de lei dintr-un bilet de pariu de 5 lei. De obicei câștigă între 20 și 50 de lei. Se mai întâmplă și să piardă. I s-a întâmplat la un moment dat vreo 3 săptămâni la rând. Dar na, nu riști, nu câștigi.

Omul e destul de priceput în ceea ce privește pariurile și de la el am observat că, la un moment dat, pariatul nu mai este o chestie de noroc cât una de atenție. Dar… trebuie să ai stofă pentru asta. Tipul e microbist înrăit și analist până în măduva oaselor. Aproape că ar putea să-și facă un job din pariuri.

Sunt curios cum îi ies rezultatele săptămâna asta.